Boeken

Introverte mensen zijn geen kluizenaars of mensenhaters en kunnen zelfs goede leiders zijn

Introverte mensen zijn geen kluizenaars of mensenhaters

Susan Cain rekent in haar boek ‘Stil: De kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen’ af met het cliché dat introverte personen zwakker zijn dan extraverte mensen.

Auteur Susan Cain studeerde rechten aan Princeton en werd advocate aan Wallstreet. Ze deed daar haar uiterste best om extravert te zijn, omdat ze dacht dat dit sociaal wenselijk zou zijn. Later besefte Cain dat extraversie weliswaar als norm wordt beschouwd, maar dat er met introversie niets mis is. De schrijfster bestudeerde het introversie-extraversiespectrum en schreef er een boeiend boek over.

Wat is het verschil tussen introversie en extraversie?
Auteur Cain haalt psycholoog Carl Jung erbij om de bouwstenen van de begrippen introvert en extravert te beschrijven. Ze schrijft dat introverte types zich aangetrokken voelen tot de innerlijke wereld van gedachten en gevoelens en extraverte types gericht zijn op het externe leven van mensen en activiteiten. 

Maatschappelijk beeld van introversie en extraversie
Introversie wordt gezien als een tweederangs persoonlijkheidskenmerk dat het midden houdt tussen een teleurstelling en een ziektebeeld, volgens schrijfster Susan Cain. Extraversie is daarentegen een sterk aansprekende persoonlijkheidsstijl en dat heeft de maatschappij gemaakt tot een dwingen maatstaf. Mensen geloven dat ze zich eraan moeten conformeren.

Sociaal gedrag
Op feestjes zijn de verschillen tussen introverten en extraverten duidelijk zichtbaar. Extraverte zorgen voor reuring, zijn assertief, soms overheersend en hebben behoefte aan gezelschap. Doordat ze hardop denken worden meningen snel geuit. Extraverten kunnen goed met conflicten omgaan maar niet met eenzaamheid. Introverten zijn sociaal vaardig maar houden het minder lang vol op feestjes en partijen. Het kost introverten veel energie om daarbij aanwezig te zijn. Introverte mensen houden niet van roddelen en ook hebben ze een hekel aan conflicten. 

Verschillen in de werkomgeving
Psychologen zijn het er volgens Cain overeen dat introverte en extraverte mensen verschillend functioneren op hun werk. Extraverte mensen pakken hun werkzaamheden doorgaans voorvaren aan en nemen soms overhaaste beslissingen. Deze groep van mensen vinden het fijn om te jagen op beloningen zoals geld en status.

Introverte mensen gaan veelal trager en bedachtzamer te werk en kunnen zich goed concentreren. In tegenstelling tot extroverten zijn introverten immuun voor de verlokkingen van roem en rijkdom.

De best functionerende teams bevatten een gezonde combinatie van introverte en extraverte mensen.

Susan cain

Zijn extraverten betere leiders?
Vaak wordt gezegd dat extraverten betere resultaten halen in de commerciële wereld, maar introverte mensen hebben ook bijzondere leiderschapskwaliteiten. Bekende introverte voorbeelden zijn Bill Gates, Albert Einstein, Barack Obama en Mahatma Gandhi.

Introverten beschikken vaak over veel kennis van zaken, zijn op de hoogte van de kleinste detail, analyseren risico’s grondig en zijn het volhouders. Bij het aansturen van medewerkers komen deze persoonlijke eigenschappen zeer goed van pas. 

In ‘Stil’ wordt het onderzoek van Adam Grant genoemd. Grant heeft aangetoond dat introverte mensen minstens zo goed leiders zijn als extroverte. Er is wel een verschil. Extroverte leiders bereiken meer met medewerkers die passief zijn en die zelf geen keuzes durven maken terwijl introverte leiders veel beter presteren met slimme actieve medewerkers.

Niets mis met introvert zijn
Susan Cain concludeert in haar boek dat er niets mis is met introvert zijn. Introverte mensen zijn geen kluizenaars of mensenhaters. Introverten kunnen goede leiders zijn en in teams kunnen introverten heel goed presteren. Ze moeten er alleen zelf in gaan geloven. Het boek van Susan Cain kan hier een positieve bijdrage aan leveren.

Bron: Susan Cain – Stil : De kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen

Foto: Ethan Sykes/Unsplash.com

Reageren is niet mogelijk