Boeken

Boeken die je helpen beter te werken

boeken die je helpen om beter te werken

Er zijn talrijke managementboeken geschreven die je snel even doorneemt en dan terzijde legt en nooit meer inkijkt. De boeken die ik op deze pagina heb geselecteerd, inspireren en zul je vaker naslaan omdat ze je helpen om beter te werken.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap is het beroemde boek van Stephen R. Covey. Zijn filosofie leert je werk- en privé-leven beter te organiseren. Door velen wordt dit gezien als het beste managementboek ooit.

Eén van per dag is het boek van Jos Burgers dat je leert dat elke dag één fan maken geen doel, maar een middel is om een klantenkring op te bouwen. Je leert hoe je de verwachtingen van je klanten kunt overtreffen.

Reinventing organizations van adviseur en coach Frederic Laloux is zowel met gejuich als met forse kritiek ontvangen. De één vindt het een inspirerend filosofisch boek en de ander noemt het zelfs gevaarlijk, omdat het wetenschappelijke karakter ontbreekt. Oordeel zelf, het zette mij in ieder geval wel aan het denken.

Ik beluister al jaren de podcasts van Kevin Kruse. Het boek 15 secrets successful people know about time management legt uit hoe je de 1.440 minuten die een dag heeft effectief kunt indelen.

Voor mensen die onrustig zijn, is het boek Minimalisme van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus een aanrader. Zij verstaan de kunst om je uit te leggen hoe je een betekenisvol leven kunt leiden.

Het positieve effect van het boek We Quit Mail van Kim Spinder is dat het de lezer aanzet tot actie: maak geen of goed gebruik van e-mail.

Nir Eyal legt in het boek Hooked uit hoe de methode werkt die ervoor zorgt dat gebruikers steeds terugkeren naar het product dat je hebt ontwikkeld.

‘Leid een rijk leven zonder veel te doen’ is de ondertitel van het boek Een werkweek van 4 uur. Als je het boek van Timothy Ferriss hebt gelezen dan weet je dat je altijd iets blijft doen, je rijk kunt voelen en een goed leven kunt hebben. 

Het boek Wie heeft mijn werkplek gepikt? behandelt de pijnpunten van Het Nieuwe Werken. hacks. Floris Vrasdonk en Suze Krijnen schrijven over de prikklokmentaliteit, prioriteiten stellen, flexplekken, werkplekken, samenwerken, thuiswerkdagen, privé-omgeving, uitslapen en de manager overhalen om mee te doen aan Het Nieuwe Werken.

Mark Tigchelaar legt in het boek Haal meer uit je hersenen alles uit over snellezen, geheugentechnieken en mindmapping.

Het boek Sprint  van Jake Knapp is helder geschreven en het helpt je om problemen op een ordentelijke, gestructureerde en alomvattende wijze aan te pakken. 

Susan Cain legt in het boek Stil uit wat de kracht van introvert zijn kan zijn. Dit doet zij vooral door heel goed het verschil tussen extrovert en introvert uit te leggen.

De essentie van de Miracle Morning van Hal Elrod is dat je eerder wakker wordt dan je normaal zou doen, zodat je elke dag tijd inruimt om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

De bijbel van productiviteit is geschreven door David Allen. Getting things done is de methode om productiever te zijn. 

Allard Droste beschrijft in het boek Semco in de polder hoe je als manager de vaste structuur kunt loslaten. Door meer vertrouwen te geven aan je medewerkers, kun je beter ondernemen.

Timemanagement verhoogt je efficiëntie, maar vermindert je effectiviteit, volgens Tony Crabbe. In het boek Nooit meer te druk legt de auteur uit hoe je en opgeruimd hoofd krijgt.

Holacracy is de actiegerichte aanpak om problemen op te lossen. Brian Robertson heeft er een helder boek over geschreven.Dit boek geeft je de basiskennis om snel in te kunnen spelen op veranderingen.

Diep werk van Cal Newport opende mijn ogen en leerde mij tijd te nemen om aandachtig te werken. Geconcentreerd werken is namelijk een kunst op zich.

De Ted methode van Chris Anderson leerde mij beter te presenteren. Het boek is een praktische handleiding en geeft een inkijkje hoe alle Ted-speakers zich voorbereiden op een presentatie.

Het innovatiedoolhof van Gijs van Wulfen is het boek zegt hoe je innovatieve ideeën kunt vertalen naar sterkte en goed te vermarkten concepten.

Van het boek Grip van Rick Pastoor heb ik onder andere geleerd hoe je op deze manier een lijst met boeken van bronnen samenstelt.

Foto: Joyce McCown / Unsplash.com

Reageren is niet mogelijk