Over deze website

Over deze website

jan willem van capelleveen

Wat kan AndersSamenwerken voor jou betekenen?

Wat is AndersSamenwerken.nl?
AndersSamenwerken.nl is een website over effectief leiderschap en nieuwe werkconcepten inclusief openhartige interviews met professionals die de voordelen en uitdagingen delen over efficiënt en slimmer samenwerken.

Nieuwe werkconcepten, zoals Het Nieuwe Werken, locatie onafhankelijk werken, Semco-stijl, wendbaar werken, agile organiseren, scrum, squads, zelfsturing, flexwerken, Holacrazy en zelfregelende organisatiemodellen hebben grote invloed op de manier waarop we bedrijven organiseren en besturen. Organisaties zijn zichzelf opnieuw aan het uitvinden en positioneren. Medewerkers en managers moeten en willen anders samenwerken. AndersSamenwerken wil deze professionals inspireren met artikelen en boeken.

AndersSamenwerken.nl interviewt professionals die de voordelen en uitdagingen delen over efficiënt en slimmer samenwerken. Alle geïnterviewde personen vervullen een bijzondere positie in hun niche.
Door mensen uit verschillende disciplines aan het woord te laten, worden boeiende inzichten over nieuwe werkconcepten en anders samenwerken belicht.

Op AndersSamenwerken.nl staan geen advertenties, want daar wordt de gemiddelde bezoeker niet blijer van. Je ziet wel affiliate-links naar relevante boeken.

Over Jan Willem van Capelleveen
Ik ben Jan Willem van Capelleveen (1966), de initiatiefnemer van AndersSamenwerken.nl. Sinds 1990 ben ik werkzaam voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In zes landen heb ik als operationeel manager gewerkt bij de ambassades voor de Nederlandse overheid. Nu ben ik contentbeheerder bij 3W | WereldWijd Werken, een Rijksbrede Shared Service Organisatie; een onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. De website AndersSamenwerken.nl is mijn persoonlijke visie op nieuwe werkconcepten en anders samenwerken. De website heeft dus geen enkele relatie met mijn professionele werkomgeving.

The founding story van AndersSamenwerken.nl
In 2007 ben ik begonnen met bloggen. Ik schreef over uiteenlopende onderwerpen, zoals de digitale cultuur, de zwarte kant van de sociale media, management, communicatie, verandermanagement en productiviteit. Focus en een niche ontbraken waardoor de blog nooit meer dan 300 unieke bezoekers per dag trok (toch een behoorlijk aantal lezers voor een Nederlandstalige blog).

Van 2011 tot 2013 was ik werkzaam als operationeel manager bij de Nederlandse Ambassade in Athene. De ambassadeur stelde voor om bij onze ambassade Het Nieuwe Werken te introduceren. Ik onderzocht wat Het Nieuwe Werken precies inhield en schreef erover op mijn blog.

In mei 2013 bezocht ik het departement van Buitenlandse Zaken. Ik had een gesprek met de coördinator van Het Nieuwe Werken. Zij vertelde mij alles over de introductie van Het Nieuwe Werken bij de overheid. Terloops zei ze: ‘Jan Willem, Het Nieuwe Werken is eigenlijk anders samenwerken.’

Na afloop van het gesprek fietste ik onmiddellijk naar mijn logeeradres, pakte mijn laptop en registreerde de URL ‘AndersSamenwerken.nl’. De focus en de niche waren gevonden. De eerste content voor de site waren de stukken over Het Nieuwe Werken, verandermanagement en productiviteit die ik eerder voor de blog had geschreven

Over Het Nieuwe Werken, verandermanagement, nieuwe manieren van (samen)werken en verschillende nieuwe werkconcepten lees ik veel; ik neem alle informatie op uit boeken, magazines, vakbladen, white papers, onderzoeksrapporten, proefschriften, blogs, podcasts, documentaires en websites. Ik deel de kennis en ervaringen graag met je.

In de zomer van 2016 besloot ik de volgende stap te zetten met de website AndersSamenwerken: het verbeteren van de site met kwalitatief hoogwaardige informatie, het maken van de nieuwsbrief #AndersSamenwerken, het schrijven van Ebooks en startte met het interviewen van professionals.

In 2016 heb ik 18 professionals geïnterviewd en ben daar in 2017 mee doorgegaan. Bovendien publiceer ik regelmatig een artikel over nieuwe werkconcepten en samenwerken. In de loop van 2017 is de vormgeving van de site aangepast. Vanaf 2018 richt ik mij meer op anders samenwerken door effectief leiderschap.

Reageren is niet mogelijk