Over deze website

In de media

in de media

AndersSamenwerken in de media
Regelmatig word ik, Jan Willem van Capelleveen, de initiatiefnemer van AndersSamenwerken.nl, benaderd om mijn mening te geven over Het Nieuwe Werken, samenwerken en productiviteit. Soms leidt zo’n verzoek tot een publicatie in de media. Op deze pagina vind je een selectie van publicaties waaraan AndersSamenwerken heeft meegewerkt.

Financieel Dagblad
mail wordt leger en saaier.

Een journalist van het Financieel Dagblad benaderde mij met de verzoek te reageren op de aanname dat mensen e-mail door de jaren heen anders zijn gaan gebruiken. Een citaat uit het artikel De mailbox wordt leger en saaier op de site van het FD (gepubliceerd op 14 september 2017):

Jan Willem van Capelleveen, in het dagelijks leven contentbeheerder bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, verzamelt naast zijn baan werktrends op het gebied van (digitaal) samenwerken op de site Anderssamenwerken.nl. Ook hij ziet dat het gebruik van e-mail is veranderd. Neem zijn eigen mailbox op het werk: daar komen veel rondstuurmails van secretariaten, nieuwsbrieven en notificaties van systemen zoals Slack en het op zijn kantoor gebruikte Sharepoint van Microsoft. Persoonlijke mails krijgt hij nauwelijks meer: “E-mails krijg je vooral van mensen met wie je geen binding hebt. Heb je met iemand kennis gemaakt, dan ‘verhuis’ je al snel naar een ander platform.” Van afdelingen, tot projectgroepen tot schoolklassen: iedereen maakt meteen een WhatsAppgroepje aan. “Als je elkaar kent, ga je appen.”

Binnenlands Bestuur
binnenlandsbestuur

Naar aanleiding van het CBS-onderzoek over de (incidentele) thuiswerkers werd ik gevraagd om mijn mening te geven op het volgende onderzoeksresultaat: ‘van de werknemers die incidenteel thuiswerken geeft 61 procent aan dat familieactiviteiten er weleens bij in schieten vanwege het werk’. Mijn reactie lees je in het artikel Werkgever verantwoordelijk voor problemen thuiswerken van 25 januari 2017 op de site van Binnenlands Bestuur (zie afbeelding).

24/7 personeelsblad van de politie
personeelsblad politie

In juli 2016 werd ik gevraagd om een bijdrage te leveren aan het personeelsblad van de politie (24/7, nr. 37 juni 2016, oplage: 70.000 exemplaren). Voor het artikel ‘Te laat’ werd ik gevraagd een tip, reactie of mening te geven. Er was plaats ingeruimd voor korte en krachtige quote (zie afbeelding).

Wat kan AndersSamenwerken.nl voor jou betekenen?

Iedereen mag mij vragen om een interview of reactie op een stelling over Het Nieuwe Werken, samenwerken of productiviteit. Je kunt contact met mij opnemen via e-mail.

Reageren is niet mogelijk