Artikelen

Yammer: Waar werk je aan?

yammer

Yammer is een besloten sociaal netwerk voor organisaties (teams) en is gebaseerd op open communicatie. ‘Waar werk je aan?’ is de centrale vraag van deze sociale netwerksite.

Waar teams samenwerken
Op de website Yammer.com wordt het netwerk zo omschreven:

Organiseer al je teamcommunicatie op één plek met Yammer-groepen. Maak een enkele locatie voor je berichten, bestanden en updates, waar iedereen kan zien hoe het ervoor staat zonder dat er eerst heen-en-weer hoeft te worden gecommuniceerd.

Naast commerciële bedrijven wordt Yammer gebruikt door onder andere de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Delen
Bij het aanmelden moet je aangeven bij welke bedrijf je hoort. Het is ook bij dit sociale netwerk mogelijk om je hele ‘doopceel’ in te vullen. Na acceptatie krijg je zoals bij Twitter en Facebook een eigen pagina waar alle berichten in chronologische volgorde staan. Het is natuurlijk mogelijk om eigen berichten te plaatsen of deel te nemen aan discussies. Door specifieke doelgroepen te volgen, is het mogelijk gerichte informatiestroom te volgen.

Wat gebeurt er op dit platform?
Medewerkers van bedrijven delen ervaringen, nieuws, documenten, links en informatie met elkaar. Veelal wordt Yammer gebruikt om meningen uit te wisselen. Door gebruik te maken van de profielen is het mogelijk om je te profileren. Van die uitgebreide profielen kunnen collega’s gebruik maken als ze opzoek zijn naar personen met een specifieke expertise.

Social en Microsoft
Yammer is een interessante tool voor medewerkers van bedrijven en instellingen. Het systeem kan bijdragen aan opinievorming en informatievoorziening in een professionele werkomgeving. Op 25 juni 2012 werd bekend gemaakt dat het platform is overgenomen door Microsoft.

Het systeem is nog steeds een ‘freemium’. De basisversie is volledig gratis, maar bedrijven kunnen voor netwerken tot 100 gebruikers tegen betaling beheersrechten en beveiligingsfuncties uitoefenen. Met bedrijven die meer dan 100 gebruikers hebben, spreekt Yammer van een prijs af.

Leestip: Lees het artikel over SharePoint.

Reageren is niet mogelijk