Boeken

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling met de Miracle Morning van Hal Elrod

Als je accepteert dat je verleden niet gelijk is aan je toekomst, kun je met een nieuw doel voor ogen, je leven ingrijpend veranderen.

De ‘Miracle Morning’ is het boek over de ochtendroutine van Hal Elrod die bestaat uit 6 delen: stilte, lezen, affirmaties, visualisatie, dagboekschrijven en beweging.

De essentie van de ‘Miracle Morning’ is dat je eerder wakker wordt dan je normaal zou doen, zodat je elke dag tijd inruimt om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

Inzichten van Hal Elrod
Na tegenslag in zijn leven kreeg Hal Elrod inzichten die zijn leven veranderde. Hij werd geïnspireerd om een dagelijkse routine voor persoonlijke groei te ontwikkelen. In eerste instantie was het om zijn eigen leven weer op de rit te krijgen. Elrod ging experimenteren met routines en schreef het allemaal op. In 2012 verscheen het boek ‘Miracle Morning – 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8 uur ’s morgens’. In zeer korte tijd kwam het boek op nummer 1 te staan van de top 10 van Amazon.

‘Miracle Morning’ voor elke levensstijl
De ‘Miracle Morning’ verandert mensenlevens. Het boek heeft een breed publiek van huismoeders tot succesvolle zakenmensen, want het werkt bij elke levensstijl. Iedereen kan delen van zijn leven veranderen of verder ontwikkelen. Het boek ‘Miracle Morning’ heeft een hoger doel:

Het zal je helpen de persoon te worden die je moet zijn om je leven precies zo in te richten als je altijd al wilde. Er zijn geen grenzen.

Achteruitkijkspiegelsyndroom
De auteur meent dat 95% van de mensen een middelmatig leven leidt. Veel mensen zijn daarmee tevreden, maar jij kan tot de 5 procent behoren die wel actie onderneemt om een beter leven te leiden. Veel mensen lijden aan het Achteruitkijkspiegelsyndroom (Rearview Mirror Syndrome). Er wordt voortdurend achterom gekeken waardoor men het verleden blijft herbeleven en herschrijven. Als je accepteert dat je verleden niet gelijk is aan je toekomst, kun je met een nieuw doel voor ogen, je leven ingrijpend veranderen.

Wennen aan een nieuwe ochtendroutine
De ‘Miracle Morning’ heeft drie uitgangspunten: Je hebt recht op wat je wilt en dat breng je op jou gewenste niveau en hoe je wakker wordt iedere ochtend heeft samen met je ochtendroutine een enorm effect op het succesniveau.

Hal Elrod overtuigt de lezer dat iedereen baat heeft bij een goede ochtendroutine. Je hoeft niet extreem vroeg op te staan. Wat je wel moet doen, is met een plan en doel opstaan. Je bent zelf regisseur van je eigen ‘Miracle Morning’. Hal Elrod erkent dat het is lastig om gewoonten te veranderen. De auteur zegt dat je 30 dagen nodig hebt om te wennen aan je nieuwe levensstijl. Eerst is het ondraaglijk, daarna ongemakkelijk en vervolgens ben je onstuitbaar. In de 30 dagen ontwikkel je de juiste mentaliteit en bouw je gewoonten op om je persoonlijke succes te behalen; op elk vlak in je leven. Immers, als je wilt dat je leven anders wordt, moet je wel bereid zijn om het anders te doen.

Ochtendstrategie
De ‘Miracle Morning’ bestaat uit 6 delen, die Han Elrod met de acroniem SAVERS beschrijft:

S is voor Silence (stilte)
Stilte is de manier om stress te verminderen. Bovendien helpt het om je zelfbewustzijn en helderheid te vergoten.

A is voor Affirmations (affirmaties)
Affirmaties zijn positieve boodschappen die je mindset (gedachten, overtuigingen en focus) positief beïnvloedt als je ze regelmatig herhaalt.

V is voor Visualization (visualisatie)
Met visualisatie stel je precies voor wat je wilt bereiken en repeteert dan mentaal wat je moet doen om het te bereiden. Een ‘visionbord’ kan daarbij helpen. Het geeft je iets tastbaars om tijdens je visualisatie op te focussen.

E is voor Exercise (beweging)
Lichaamsbeweging hoort een hoofdbestanddeel te zijn van je ochtendroutine (zeker als je overdag niet aan beweging toekomt). Een workout hoeft overigens niet lang te duren. De auteur meent dat je in 60 seconden al resultaat kun boeken.

R is voor Reading (lezen)
“De snelste manier om te bereiken wat je wilt, is een voorbeeld te nemen aan succesvolle mensen die het al bereikt hebben”, heb ik gelezen in het boek ‘Miracle Morning’.

S is voor Scribing (schrijven)
Schrijven heeft volgende functies: helderheid krijgen, ideeën vastleggen, lessen overdenken en je vooruitgang erkennen.

60 minuten of 6 minuten
Als je aan al deze elementen aandacht besteedt, verandert je leven volgens de auteur. De gemiddelde ‘Miracle Morning’ duurt een uur. Han Elrod stelt voor dat je voor bewegen en lezen elk twintig minuten inruimt. Voor de andere elementen kun je vijf minuten per onderdeel nemen. Uiteraard hangt dit af van je persoonlijke situatie.

Om te beginnen met de ‘Miracle Morning’ kun je de korte variant van 6 minuten uitproberen. Voor iedere element neem je 1 minuut. Deze korte variant is een krachtige methode om het tempo van je persoonlijke ontwikkeling op te voeren.

Als je geïnspireerd ben om je persoonlijke ontwikkeling een ‘boost’ te geven, adviseer ik je het boek ‘Miracle Morning’ te lezen. Met de inzichten van dit boek kun je je leven upgraden naar het door jou gewenste niveau.

Bron: Miracle Morning van Hal Elrod

Geef een reactie

Thema door Anders Norén